Ove mrežne stranice izdaje i vlasništvo su:


ALKALOID d.o.o.

Slavonska avenija 6A

10000 Zagreb

Republika Hrvatska

OIB: 28052499240

e-mail: alkaloid@alkaloid.hr, premama@alkaloid.hr

tel: +385 1 63 11 920

Uvjeti korištenja mrežnih stranica PREMAMA DUO

ALKALOID d.o.o. se zahvaljuje na Vašem zanimanju za naše proizvode i posjet ovim mrežnim stranicama PREMAMA DUO (nadalje: „ove mrežne stranice“).

Napominjemo da posjet ovih mrežnih stranica znači da ste pročitali sadržaj ovih Uvjeta korištenja i Izjave o privatnosti. Svako pregledavanje ili upoznavanje s našim mrežnim stranicama i Izjavom o privatnosti znači da prihvaćate i pristali ste se pridržavati predmetnih uvjeta navedenih ovdje. Molim da ne koristite ove mrežne stranice ako ne prihvaćate Uvjete korištenja i Izjavu o privatnosti.

PONUĐENE INFORMACIJE

Informacije i podaci koji se pružaju na ovim mrežnim stranicama su isključivo u informativne svrhe i ni na koji način im nije cilj dati ili biti zamjena za medicinske ili ostale stručne savjete. Prije nego što upotrijebite bilo koji podatak na ovoj web stranici, potražite stručni savjet i budite svjesni da podatke na ovoj web stranici (i ostalim web lokacijama) koristite na vlastiti rizik.

Podaci na web mjestu ne mogu se smatrati ponudom, osim ako nije izričito navedeno drugačije.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Iako u stvarnosti ALKALOID d.o.o. poduzima sve kako bi pravovremeno ažurirao informacije na mrežnim stranicama, kao i otklanjao tehničke i činjenične greške koje se mogu povremeno pojaviti, ALKALOID d.o.o. ne daje nikakva jamstva niti daje bilo kakve izjave (izričito ili implicitno) u vezi točnosti, cjelovitosti ili relevantnosti bilo kojih informacija koje se pružaju na ovim mrežnim stranicama ili na mrežnim stranicama na koje se upućuje, te se odriče svih odgovornosti u vezi s time.

ALKALOID d.o.o. ima pravo izmijeniti sadržaj i način prikazivanja ovih mrežnih stranica, kao i obustaviti ili u potpunosti zaustaviti rad istih u bilo koje vrijeme bez prethodnih najava, i time se odriče svih odgovornosti glede istog.

ALKALOID d.o.o. kao i sva ostala društva koja su sudjelovala u stvaranju, proizvodnji i održavanju ovih mrežnih stranica se ovim izričito odriču odgovornosti i štete koja bi mogla proizaći ili se odnositi na pristup, korištenje ili nemogućnost korištenja informacija na ovim mrežnim stranicama i svih grešaka ili nedostataka koji bi se mogli nalaziti u sadržaju.

Ako bilo koji posjetitelj ove web stranice odgovori slanjem bilo kakve vrste informacija, takve se informacije smatraju nepovjerljivima i nezaštićenima, a ALKALOID d.o.o. se odriče svake odgovornosti u tom pogledu. ALKALOID d.o.o. ima pravo slobodno koristiti takve podatke i otkriti ih i proslijediti bilo kojoj drugoj strani bez ograničenja i bez navođenja izvora.

POVEZNICE NA DRUGE MREŽNE STRANICE

Sve poveznice koje se nalaze na ovim mrežnim stranicama, a upućuju na mrežne stranice trećih strana postoje isključivo zbog lakšeg snalaženja posjetitelja. ALKALOID d.o.o. ne može jamčiti i ne daje nikakve izjave o točnosti bilo kojih mrežnih stranica na koje poveznice upućuju te se odriče svih odgovornosti u vezi tih mrežnih stranica trećih strana i njihovog sadržaja/informacija.

PRAVA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA

Sve informacije i slike koje su objavljene na ovim mrežnim stranicama su predmet zaštite autorskog prava i ostalih prava intelektualnog vlasništva. Svaka reprodukcija, prijenos, kopiranje, repliciranje ili korištenje informacija, slika, zvučnih zapisa koji se nalaze na ovim mrežnim stranicama, kao i poveznice na iste, nisu dopuštene bez pisane suglasnosti ALKALOIDA d.o.o. Zahtjev za korištenje informacija na ovim mrežnim stranicama mora se uputiti društvu ALKALOID d.o.o. na sljedeću adresu elektronske pošte: alkaloid@alkaloid.hr

Sva trgovački nazivi i zaštitni znakovi koji se pojavljuju na ovim mrežnim stranicama su registrirani zaštitni znakovi u vlasništvu ALKALOIDA d.o.o. i/ili njegovih podružnica ili su ishodovani prema zakonu kako bi ih ALKALOID d.o.o. mogao koristiti.

DJECA

Ove mrežne stranice su općenito namijenjene odraslim osobama i ne nude proizvode niti usluge za djecu.

„UPITAJTE STRUČNJAKA“

Naše mrežne stranice nude posebnu rubriku pod nazivom „Upitajte stručnjaka“ gdje možete porazgovarati s našim stručnjacima. Prije korištenja ove rubrike, molimo da pažljivo pročitate Uvjete korištenja i Izjavu o privatnosti za rubriku Upitajte stručnjaka.

Izjava o privatnosti za mrežne stranice PREMAMA DUO

Ova Izjava o privatnosti je usklađena s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 2016/679 i ostalim primjenjivim zakonima o zaštiti osobnih podataka.

ALKALOID d.o.o. kao voditelj obrade podataka za Vaše osobne podatke, jamči da će se Vaši osobni podaci čuvati i zaštititi u skladu s primjenjivim zakonima i unutarnjom politikom zaštite podataka.

I. OSOBNI PODACI KOJI SE PRIKUPLJAJU

Možete koristiti naše mrežne stranice bez davanja Vaših osobnih podataka. Niste primorani davati svoje osobne podatke kao uvjet korištenja ovih mrežnih stranica, osim ako postoji potreba da Vam se ponudi proizvod ili usluga na Vaš zahtjev.

Mi prikupljamo Vaše osobne podatke:

Vi ih dajete posredno kada posjetite naše mrežne stranice:

 • Vrsta prikupljenih osobnih podataka: ime Vašegpružatelja internetskih usluga, mrežne stranice preko čije poveznice ste došli do naše mrežne stranice, mrežne stranice koje ste posjetili s naših mrežnih stranica i Vašu IP adresu.
 • Ovi podaci bi mogli Vas identificirati, ali ih ne koristimo kako bismo to učinili.

Kada koristite naše mrežne stranice, informacije koje neposredno dajete:

 • Vrsta prikupljenih osobnih podataka: ime i adresa elektronske pošte, osobne informacije koje dajte u razgovoru s našim stručnjacima kao dio rubrike „Upitajte stručnjaka“ kao i ostale podatke koje nam dajete neposredno i slobodno.
 • Ovi podaci se prikupljaju:
  • kada koristite rubriku „Upitajte stručnjaka“,
  • kada stupate u kontakt s nama putem naše elektronske pošte na premama@alkaloid.hr kako biste postavili pitanje o našim proizvodima
  • i u ostalim sličnim situacijama kada nam voljno dajete svoje podatke.

Putem kolačića – vidi Odjeljak VI.

II. SVRHE U KOJE PRIKUPLJAMO I OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Prikupljeni podaci mogu se obraditi u sljedeće svrhe:

 • za dijagnozu problema s poslužiteljem i administraciju mrežnih stranica,
 • za davanje Vama informacije o našim proizvodima i uslugama,
 • za omogućavanje Vama da koristite naše mrežne stranice i alate (npr. rubrika „Upitajte stručnjaka“),
 • za ostale svrhe koje ste zahtijevali ili pristali, osim ako zakoni ne zahtijevaju drugačije,
 • Vaši podaci također se mogu koristiti u statističke svrhe i za utvrđivanje interesa korisnika mrežnih stranica

III. POHRANA I PRIJENOS VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Vaši osobni podaci bit će pohranjeni u našem društvu i na poslužiteljima koje koriste društva u Hrvatskoj koja djeluju u naše ime i koji su odgovorni za obradu osobnih podataka, a s kojima je sklopljen ugovor kojim se osigurava da se takvo društvo pridržava svih zakonskih odredbi o zaštiti osobnih podataka (nadalje: „partner“).

Ni mi ni naši agenti nećemo proslijediti Vaše osobne podatke trećim stranama na korištenje u bilo kojem obliku, osim ako smo za to dobili Vašu privolu ili zakonski to moramo učiniti. Zadržavat ćemo kontrolu nad i odgovornost za korištenje svih osobnih podataka koje ste nam dali.

Vašim osobnim podacima mogu pristupiti ili ih prenijeti određenim trećim stranama (partnerima) ako postoji potreba za saznanje tih podataka i u sljedeće svrhe:

 • naši pružatelji informatičkih usluga, pružatelji usluga mrežnih stranica, pružatelj usluga poslužitelja i ostali konzultanti u svrhu upravljanja mrežnim stranicama i njihovim alatima. U tom slučaju, obratite pažnju da iako dani podaci u sklopu upravljanja mrežnim stranicama i njezinim alatima mogu dovesti do utvrđivanja Vašeg identiteta, te podatke nećemo koristiti u tu svrhu,
 • naši vanjski stručnjaci, u svrhu omogućavanja rubrike „Upitajte stručnjaka“. U tom smislu, obratite pažnju na činjenicu da iako dani podaci u sklopu upravljanja mrežnim stranicama i njezinim alatima mogu dovesti do utvrđivanja Vašeg identiteta, te podatke nećemo koristiti u tu svrhu.

ALKALOID d.o.o. je sklopio ugovore o obradi podataka s tim partnerima, te jamčimo da se pridržavaju svih zakonskih odredbi o zaštiti osobnih podataka.

Treće strane (partneri) locirani izvan teritorija Europske unije

Općenito, nećemo otkriti vaše osobne podatke trećim stranama (partnerima) koje se nalaze izvan teritorija EU. Međutim, posebne statističke podatke (kolačiće) koje sakuplja web stranica otkrit ćemo našoj matičnoj tvrtki ALKALOID AD Skopje, blvd. Aleksandar Makedonski 12, 1000 Skoplje, Sjeverna Makedonija koja se nalazi izvan teritorija EU (Sjeverna Makedonija) radi procjene korisnosti ove web stranice, marketinga ili tehničke podrške. U vezi s tim imajte na umu da iako podaci pruženi u tom pogledu mogu dovesti do vaše identifikacije, te podatke nećemo koristiti u tu svrhu. Nadalje, ALKALOID d.o.o. osigurava da osobni podaci primatelja budu biti dovoljno zaštićeni (i) nametanjem partneru nužnosti iste razine zaštite koja se zahtijeva prema lokalnim zakonima o zaštiti podataka/privatnosti koji se primjenjuju na ALKALOID d.o.o. i (ii) surađivanjem s partnerom iz trećih zemalja koji je identificiran kao siguran od strane Hrvatske agencije za zaštitu osobnih podataka i/ili Europske komisije („odluka o adekvatnosti“) ili (ii) ako ne postoji odluka o adekvatnosti osiguravanjem da se za prijenos primjenjuju odgovarajuće zaštitne mjere kako to zahtijeva zakonodavstvo EU.

IV. KAKO ŠTITIMO VAŠ OSOBNE PODATKE

ALKALOID d.o.o. provodi odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere za sigurnost i povjerljivost Vaših osobnih podataka. Naši zaposlenici su obvezni djelovati sukladno našoj internoj politici zaštite podataka, a naši poslovni partneri su se na isto obvezali ugovorima o obradi osobnih podataka, te su obje strane usklađene s primjenjivim zakonima o zaštiti osobnih podataka.

Nadalje, želimo prikupiti i obrađivati samo one osobne podatke, koji su primjereni, relevantni iograničeni na ono što je nužno, kako bi se postigle naprijed navedene svrhe.

V. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Osobne podatke čuvamo samo onoliko koliko je potrebno za ispunjavanje svrhe za koju su prikupljeni ili dok ne povučete svoju privolu za obradu podataka ili koliko je potrebno radi pridržavanja zakonskih uvjeta (npr. u vezi buduće tužbe).

VI. KOLAČIĆI

Da bismo razumjeli kako ljudi koriste našu web stranicu te kako bi stvorili dragocjenija iskustva za Vas, možda ćemo prikupiti neke vaše podatke posebnim alatom, koji se naziva kolačići.

Želimo da znate da ne koristimo kolačiće za praćenje individualnih posjetitelja ili da Vas identificiramo. Osobni podaci generirani putem kolačića se prikupljaju u pseudonimiziranom obliku te su i dalje podložni svim pravima zaštite podataka – vidite odjeljak dolje „Vaša prava za zaštitu podataka“ i odjeljak „Kako mogu upravljati kolačićima?“

Što su kolačići?

Kolačići su male podatkovne datoteke koje se postavljaju na Vaše računalo ili mobilni uređaj kada posjetite mrežne stranice. Kolačiće često koriste pružatelji internetskih usluga kako bi (primjerice) njihove mrežne stranice ili usluge funkcionirale, ili djelovale učinkovitije, kao i za pružanje informacija o izvještavanju.

Kolačići su razlikuju prema njihovim svojstvima:

 • Sesijski kolačići („session cookies“ su kolačići koji se automatski brišu kada se zatvori preglednik) dok trajni kolačići ostaju pohranjeni u pregledniku do isteka određenog roka (koji može trajati nekoliko minuta, dana ili više).
 • Kolačići prve strane (koje postavlja vlasnik mrežnih stranica) ili kolačići treće strane (koje postavlja vanjski partner i koji koristi mrežne stranice za određenu funkcionalnost).

Koje kolačiće mi koristimo?

Koristimo dvije vrste kolačića:

1. Strogo neophodne kolačiće, koji su potrebni za ispravni rad mrežnih stranica. Bez ovih kolačića, funkcionalnost ovih mrežnih stranica bila bi smanjena.

2.Funkcionalne kolačiće, koji pamte izbore koje je korisnik odabrao, kako bi se poboljšalo njegovo korisničko iskustvo. Funkcionalni kolačići koje mi koristimo su:


Kolačići Rok trajanja Svrha i sadržaj
WHGCOOKIECONSENT 12 mjeseci Pohranjuje Vašu odluku o prihvaćanju ili odbijanju korištenja analitičkih kolačića.

3. Analitički kolačići se koriste za analizu mrežnih stranica i u marketinške svrhe. Ti kolačići se koriste na našim mrežnim stranicama kako je dolje opisano:

Analitika i podešavanje kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije koje se koriste ili u agregiranom obliku kako bi nam pomogli da bolje razumijemo kako se koriste naše mrežne stranice i koliko su naše marketinške kampanje učinkovite, ili da nam pomogne pri prilagođavanju naših mrežnih stranica i aplikacije za Vas kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo.Popis korištenih analitičkih kolačića: Rok trajanja

Google Analytics


Google Analytics prikuplja informacije koje nam omogućuju razumijevanje interakcije s našim mrežnim stranicama i u konačnici poboljšava to korisničko iskustvo kako bismo bolje služili Vašim potrebama. Za više informacije o Google Analytics, pogledajte


https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.


Google Remarketing značajka je programa Google AdWords koja nam omogućuje prikazivanje oglasa relevantnih za Vas i Vaše interese, odnosno korisničko oglašavanje temeljeno na Vašim individualnim potrebama i prikazivanje relevantnih oglasa.

Operativna tvrtka usluge Google Remarketinga je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, United States.

Google Remarketing postavlja kolačić na informacijski sustav podnositelja podataka. Postavljanjem kolačića Google omogućuje prepoznavanje prethodnih posjetitelja ove web stranice koji mogu vidjeti naše oglase dok pregledavaju druge web-lokacije koje su dio Google prikazivačke mreže ili dok na Googleu pretražuju pojmove povezane s našim proizvodima ili uslugama.

Svakim posjetom internetske stranice na kojoj je usluga integrirana Google-ovim Remarketingom, web preglednik osobe koja je podnositelj podataka automatski se identificira s Googleom. Tijekom ovog tehničkog postupka Google prima osobne podatke, kao što je IP adresa ili ponašanje pretraživanja korisnika, koje Google koristi, između ostalog, za umetanje relevantnih oglasa.

Više informacija o Google Analyticsu dostupno je u Uvjetima korištenja Google Analyticsa Smjernicama za zaštitu privatnosti podataka Google Analyticsa i u Googleovoj Izjavi o privatnosti

Google-ovu upotrebu kolačića ili identifikatora uređaja možete isključiti na Google-ovim Postavkama oglasa.


12 mjeseci

Na koji način mogu upravljati kolačićima?

Možete upravljati i/ili izbrisati kolačiće prema želji – za više informacija, pogledajte aboutcookies.org. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već na Vašem računalu i možete podesiti većinu preglednika kako da se spriječi pohrana kolačića. Međutim, ako to učinite, morat ćete ručno prilagoditi neke postavke svaki put kada posjetite mrežne stranice, a moguće je da neki servisi i funkcionalnosti neće raditi.

Koristimo analitičke kolačiće isključivo na temelju Vaše privole. Kada prvi put posjetite ove mrežne stranice, pojavit će se grafički baner koji pita želite li nam dati svoju privolu za postavljanje kolačića. Ako kliknite dugme „Prihvaćam“ u baneru ili kliknite „Omogućiti“ u odjeljku „Popis korištenih analitičkih kolačića“, smatrat će se da ste dali privolu za korištenje gore navedenih analitičkih kolačića, te ćemo postaviti te kolačiće na Vaše računalo. Baner se više neće pojaviti dok god je kolačić i dalje aktivan. Nakon isteka roka trajanja kolačića, ili ako ste namjerno onemogućili kolačiće u odjeljku „Popis korištenih kolačića“, baner će se ponovno pojaviti i zatražit će Vašu privolu godinu dana nakon što ste onemogućili kolačić. Ako u bilo kojem trenutku odlučite drugačije i želite odbiti korištenje analitičkih kolačića, molimo da kliknete „Onemogućiti“ u odjeljku „Popis korištenih analitičkih kolačića“ ili nas za dodatnu pomoć slobodno kontaktirajte emailom na adresu premama@alkaloid.hr

Koliko često ćemo ažurirati ovu Izjavu o kolačićima?

Možemo ažurirati ovu Izjavu o kolačićima s vremena na vrijeme kako bi uvrstili, primjerice, izmjene za kolačiće koje koristimo ili iz drugih operativnih, pravnih ili regulatornih razloga. Stoga, molimo da redovno pregledavate ovu Izjavu o kolačićima za informacije o načinu kako koristimo kolačiće i vezanim tehnologijama.

Datum na dnu ove Izjavu o kolačićima označava posljednje ažuriranje Izjave.

VII. VAŠA PRAVA NA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Pravo na informacije, pristup i ispravak. Imate pravo dobiti sve informacije o Vašim osobnim podacima, kao i pravo na pristup, ispravak i ažuriranje bilo kojih osobnih podataka pohranjenih u našem sustavu ako smatrate da bi ti podaci mogli biti nevažeći, nepotpuni ili neispravni.

Pravo na brisanje. Imate pravo zahtijevati brisanje svojih osobnih podataka koje pohranjujemo u našem sustavu.

Pravo na ograničenje obrade i pravo ulaganja prigovora na obradu. Imate pravo zahtijevati ograničenje obrade podataka određene kategorije i pravo na prigovor na obradu osobnih podataka.

Pravo na povlačenje svoje privole. Imate pravo povući svoju privolu za korištenje Vaših osobnih podataka u bilo koje vrijeme.

Pravo na prenosivost podataka. Imate pravo da Vam se osobni podaci koje ste nam dali vrate ili da se prenesu osobi koju odaberete.

Ako imate pitanje ili želite ostvariti svoja gora navedena prava, možete nam poslati email ili redovnu poštu na sljedeće kontaktne podatke:


ALKALOID d.о.о.

Slavonska avenija 6А

10000 Zagreb

Republika Hrvatska


Email Službenika za zaštitu podataka: dpo@alkaloid.hr


U svakom slučaju, uz gore navedena prava, također imate pravo uložiti prigovor kompetentnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

VIII. IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA I IZJAVE O PRIVATNOSTI

O svim budućim izmjenama ovih uvjeta korištenja i politike privatnosti bit ćete obaviješteni u obliku osobne obavijesti putem redovnih komunikacijskih kanala (npr. putem email-a) kao i putem mrežnih stranica PREMAMA DUO (na banerima, skočnim prozorima (pop-ups), i svim ostalim mehanizmima obavješćivanja).

Datum zadnjeg izmijenjenog izdanja: 24.06.2020., Zagreb