Namjena i zašto je važna PreMama duo… začeće, trudnoća i dojenje

PreMama duo je dodatak prehrani za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje koji sadrži vitamine, minerale i omega-3 masne kiseline (DHA i EPA). Posebno je formulirana kako bi pomogla tijelu pripremiti se za trudnoću te kako bi zadovoljila povećane hranjive potrebe tijekom trudnoće i dojenja.

Planiranje trudnoće ...

Jako je bitno da se tijelo buduće majke pripremi za zdravu trudnoću.

Prvih nekoliko tjedana trudnoće nakon začeća ključni su za razvoj bebinih organa, a nerijetko žena u tom razdoblju još uvijek nije svjesna da je trudna.

Zdrava prehrana važna je za dobivanje potrebnih hranjivih tvari za pripremu tijela za razdoblje trudnoće, ali unatoč svim naporima, oslanjanje samo na prehranu možda neće biti dovoljno. Stoga je važno početi uzimati PreMama duo čim počnete planirati trudnoću.

Trudnoća…

4 To je razdoblje intenzivnog razvoja bebinog tijela i povećane potrebe za energijom i hranjivim tvarima kako za majku tako i za bebu. Nema potrebe za „jedenjem za dvoje“, nego osiguravanjem pravilne prehrane.
Uz redovitu i zdravu prehranu, svakodnevno uzimanje dodatka prehrani PreMama duo pomaže u dobivanju najvažnijih mikronutrijenata potrebnih za zdravu trudnoću i razvoj Vaše bebe.

Dojenje…

Vjerojatno će se većina majki odlučiti za dojenje svojih beba. Koliko god da je to jedna od najkorisnijih i najljepših stvari koje možete učiniti za Vašu bebu i sebe, ona također može biti nutritivno izazovna jer će prvih nekoliko mjeseci života Vaša beba vjerojatno ovisiti samo o prehrani dobivenoj dojenjem.

1 Zahtjevi za energijom i prehranom povećavaju se i tijekom dojenja, ne samo zbog osiguravanja pravilne prehrane za bebu, već i zbog održavanja majčinog tijela i razine energije koja je toliko važna u ovom razdoblju.

Sastav

Sastav proizvoda PreMama Duo

PreMama duo je dodatak prehrani za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje koji sadrži vitamine, minerale i omega-3 masne kiseline (DHA i EPA), podijeljene u tablete i kapsule. Svaka tableta sadrži 11 vitamina i 10 minerala, a kapsule su bogate omega 3-masnim kiselinama.

Potpuni sastav mikronutrijenata u PreMama duo prikazan je u sljedećoj tablici:Tablete PreMama duo

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (1 tableta=1,26 g) % PU*
Vitamin D 10 µg 200 %
Vitamin Е 15 mg 125 %
Vitamin C 85 mg 106 %
Tiamin 1,4 mg 127 %
Riboflavin 1,4 mg 100 %
Niacin 18 mg 113 %
Pantotenska kiselina 6 mg 100 %
Vitamin B6 1,9 mg 136 %
Folna kiselina 400 µg 200 %
Vitamin B12 2,6 µg 104 %
Biotin 30 µg 60 %
Kalcij 200 mg 25 %
Magnezij 56 mg 15 %
Željezo 15 mg 107 %
Bakar 1 mg 100 %
Jod 150 µg 100 %
Cink 5 mg 50 %
Mangan 2 mg 100 %
Selen 60 µg 109 %
Krom 30µg 75 %
Molibden 50 µg 100 %

*Preporučeni dnevni unosKapsule PreMama duo

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (1 kapsula=0,643 g)
Omega-3 masne kiseline 445 mg
-od kojih:
DHA (dokozaheksaenska kiselina) 200 mg
EPA (eikozapentaenska kiselina) 40 mg
Vitamin Е (D-alfa-tokoferol) 3,3 mg (28% PU* )


Ključni sastojci proizvoda PreMama Duo i njihova važnost

Folna kiselina

1,2 Folna kiselina je posebno važna za žene koje planiraju trudnoću i trudnice, jer je niska razina folne kiseline kod majke ozbiljan faktor rizika za razvoj oštećenja neuralne cijevi fetusa. Neuralna cijev oblikuje bebin mozak i leđnu moždinu, neophodnu za živčani sustav.
2 Preporučuje se uzimanje 400 mikrograma folne kiseline prije začeća i tijekom prvih 12 tjedana trudnoće.

Vitamin D

1 Vitamin D potiče normalnu apsorpciju kalcija i fosfora u tijelu, a također održava potrebnu razinu kalcija u krvi, važnu za zdrave zube i kosti.
2 Trudnicama se preporučuje da uzimaju 10 mikrograma vitamina D dnevno, kako bi tijekom trudnoće i dojenja održale odgovarajuću količinu vitamina D, što je važno i za majku i za dijete. To je osobito važno za žene koje često provode vrijeme u kući ili zatvorenom prostoru.

Jod

1, 3 Jod doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji, normalnoj proizvodnji hormona i normalnoj funkciji štitnjače.
Potrebe za jodom povećavaju se tijekom trudnoće i dojenja, stoga je važno da trudnice i dojilje imaju adekvatan unos joda, koji se može postići uzimanjem dodataka prehrani kao što je PreMama duo.

Željezo

1 Željezo pomaže u stvaranju crvenih krvnih zrnaca i prijenosu kisika u tijelu, a također doprinosi normalnom metabolizmu i smanjenju umora i iscrpljenosti.
Dodavanje željeza može biti korisno u prevenciji anemije koja je česta kod trudnica.

Vitamin C

Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava te povećava apsorpciju željeza u tijelu. Pomaže smanjiti simptome umora i iscrpljenosti koje žene često imaju tijekom trudnoće ili dojenja.

DHA (dokosaheksaenska kiselina)

1 DHA je vrlo važan sastojak dodatka prehrani PreMama duo. Znanstveno je dokazano da unos dokosaheksaenske kiseline (DHA) tijekom trudnoće i dojenja doprinosi normalnom razvoju mozga i oka fetusa i dojenčadi. Povoljan učinak postiže se unosom 200 mg DHA na dan uz preporučeni dnevni unos omega-3 masnih kiselina za odrasle, npr. 250 mg DHA i eikosapentaenska kiselina (EPA).
Kako bi se dobile dovoljne količine DHA, trudnicama i majkama koje doje savjetuje se da konzumiraju masnu ribu poput lososa, pastrve, sardina ili skuše, ili da ju jednostavno unesu putem dodataka prehrani kao što je PreMama duo.

Preporučeni dnevni unos dodatka prehrani PreMama duo i način primjene

PreMama duo se sastoji od tableta i kapsula. Ženama koje planiraju trudnoću, trudnicama i majkama koje doje preporučuje se uzeti jednu tabletu i jednu kapsulu u bilo koje doba dana, nakon obroka.


PAKIRANJE

UPUTA ZA UPORABU

Svaka kutija PreMama duo sadrži 30 tableta i 30 kapsula.

Premama DUO

začeće, trudnoća i dojenje
11 vitamina
10 minerala
S DHA
30 tableta
30 kapsula