Način života


Savjeti za životni stil prilikom planiranja trudnoće

Važno je da svaka žena vodi brigu o sebi kako bi se pripremila za izazove koje nosi trudnoća.

Već smo naglasili važnost dobre prehrane i stvari koje treba izbjegavati, kao što su alkohol, pušenje i veće količine kofeina, kao i razmatranje uzimanja dodataka prehrani kao što je PreMama duo, kako bi se osigurali potrebni mikronutrijenti.

Ako imate aktivan i užurban život, pokušajte malo usporiti i smanjiti stres. Nađite vremena za sebe i vrijeme za opuštanje, provedite više kvalitetnog vremena sa svojim partnerom, prijateljima ili radite stvari koje će Vas učiniti sretnima i smirenima.

Osigurajte si dovoljno sna.

Fizička aktivnost je također važna. Neke umjerene vježbe poput plivanja, brzog hodanja ili vožnje biciklom pomoći će vam da ostanete zdravi i fit, te lakše smanjite napetost i stres koji se nakupi tijekom dana.

Konačno, budite svjesni da je beba koja dolazi u obitelj velika promjena, kao i odgovornost. Stoga provjerite jeste li donijeli pravu odluku za sebe i svog partnera.

Imajte na umu da obavijestite Vašeg ginekologa o svojim planovima i pružite informacije ako Vi ili Vaš partner imate neke bolesti koje zahtijevaju redovito uzimanje određenih lijekova, ili ako postoji neki genetski poremećaj u Vašoj obitelji ili obitelji Vašeg partnera itd.